AgriWatch

Svinetarme skal sikre 74-årig opfinder trecifret millionomsætning

Inden længe går fynske Proxima Centauri på markedet med en nyopfundet maskine, der automatisk kan sortere svinetarme. Stifteren har store ambitioner.

Foto: Pete Hove Olesen

Den 74-årige iværksætter Jan Pedersen har store ambitioner for sit selskab Proxima Centauri. Virksomheden lancerer snart en maskine, som automatiserer den nuværende proces, hvor kinesere i dag og måler, fylder vand på og trykprøver svinetarme fra svineproducenter i hele verden.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

"I Europa slagter man 250 millioner svin om året, og vi har lavet en beregning, der viser, at hvis vi får 80 pct. af markedet - og vi skal have det hele - skal vi bruge 230 maskiner. Kun til Europa og kun til grise. Det giver en omsætning på 69 millioner euro. På verdensplan bliver der slagtet 1,8 milliarder svin," siger han til mediet.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

Den ambitiøse iværksætter fortæller desuden, at selskabet senere vil kaste sig over at arbejde med tarme fra lam og kreaturer.

Opfindelsen fik for nogle år siden hollandske Van Hessen, der er blandt verdens største virksomheder inden for bearbejdning af produkter fra svineslagterier, til at købe 10 pct. af Jan Pedersens firma Proxima Centauri.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch