74-årig opfinder udvikler maskine der skal sløjfe unødig tarm-transport

En dansk opfinder fra Fyn har tiltrukket sig investering fra en af verdens største virksomheder inden for bearbejdning af produkter fra svineslagterier. Det skyldes udviklingen af en robot, der kan overflødiggøre meget transport.
Foto: Pete Hove Olesen
Foto: Pete Hove Olesen

74-årig Jan Pedersen har fået en idé, som han håber kan overflødiggøre en masse tung transport frem og tilbage mellem europæiske producenter og Kina.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Jan Pedersen har opfundet en maskine, der automatiserer den nuværende proces, hvor kinesere i dag og måler, fylder vand på og trykprøver svinetarme fra svineproducenter i hele verden. Den idé har fået hollandske Van Hessen, der er blandt verdens største virksomheder inden for bearbejdning af produkter fra svineslagterier, til at købe 10 pct. af Jan Pedersens firma Proxima Centauri.

"De købte sig ind i 10 pct. af firmaet for 75.000 euro for nogle år siden. Alene Van Hessen har konstant 500 containere liggende i transport frem og tilbage mellem Europa og Kina, så de ved om nogen, hvad det drejer sig om," siger Jan Pedersen til Fyens Stiftstidende.

Den første maskiner er snart klar til at blive testet i en produktion, og derefter går produktionen af maskiner i gang.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også