AgriWatch

Maskinhandler skifter ud i ejerkredsen som led i generationsskifte

Som et led i et generationsskifte har maskinforretningen Brdr. Holst Sørensen besluttet at foretage en udskiftning i ejerkredsen. Dermed træder virksomhedens tidligere importchef ud af selskabet, mens erstatningen hentes fra egne rækker.

Foto: Case IH / PR

En mand træder ud og en anden træder ind.

Sådan ændrede ejerkredsen i maskinforretning Brdr. Holst Sørensen sig 1. juli, hvor tidligere importchef og bestyrelsesformand Søren Nielsen trådte ud af ejerkredsen, mens Christian Petersen trådte ind.

Det skriver Landbrugfyn.

Udskiftningen er et led i et generationsskifte, der skal styrke og fremtidssikre virksomheden, skriver mediet.

Christian Petersen har arbejdet 10 år i virksomheden, primært som salgsansvarlig i Sverige. Han vil fortsætte arbejdet som salgsansvarlig af Giant minilæssere til 20 forhandlere i Sverige samt indgå i ledelsen af Brdr. Holst Sørensen, skriver Landbrugfyn.

Brdr. Holst Sørensen blev stiftet i 1973 og har 55 ansatte i Obbekær nær Ribe. Giant minilæsseren har været en del af programmet siden 2002 og sælges af 55 forhandlere i Danmark og Sverige ifølge mediet.

Seks personer ejer hver mellem 15 og 20 pct. af aktierne i selskabet. Ejerne er Lars Holst Sørensen, Lars Hedebo, Søren Holst Sørensen, Johan Willi Jønsson, Lars Arbjerg Andersen og Christian Petersen.

Brdr. Holst Sørensen forhandler blandt andet maskiner fra Case IH, Krone, Amazone og Fasterholt. Derudover er selskabet til stede i entreprenørbranchen, og særligt her var der fremgang at spore i 2019.

Toplinjen voksede med 15 pct. og endte på 267,5 mio. kr. mod 232,5 mio. kr. i 2018. Samtidig endte bundlinjen for første gang i virksomhedens historie med et tocifret millionoverskud, da der blev skrevet 10,4 mio. kr. på den nederste linje i regnskabet mod 7,9 mio. kr. efter skat i 2018.

"Der har været stigende aktivitet indenfor bygge- og anlægssektoren, hvorimod markedet for landbrugsmaskiner fortsat er præget af udfordringer," skrev ledelsen i sin beretning, hvilket blev uddybet til AgriWatch i maj.

"Det er en udfordrende branche, vi er i. Der bliver færre og færre landbrug, og det er en udfordrende proces. Vi spekulerer selvfølgelig også på, om coronakrisen får en påvirkning på landbruget på længere sigt. Det afhænger vores forretning jo af," sagde medejer Søren Holst Sørensen til AgriWatch i slutningen af maj og tilføjede:

"Vi skal ikke ud og revolutionere traktormarkedet, der ligger forholdsvist stabilt. Selvfølgelig vil vi gerne kæmpe for større markedsandele. Det er klart."

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch