AgriWatch

10 procent af USA's slagtninger af svin er indstillet grundet corona

Den amerikanske slagteribranche er i knæ som følge af coronakrisen. Mange ansatte bliver smittede, og det tvinger slagterierne til at indstille arbejdet.

Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / Ritzau Scanpix

Coronakrisen har hårdt fat i amerikanerne. Det gælder også på landets slagterier, hvor adskillige af slagsen er midlertidigt lukket, fordi ansatte har fået sygdommen.

Senest har JBS meldt om et udbrud blandt medarbejdere på et stort slagteri i Worthington, Minnesota, og derfor bliver slagteriet lukket ned på ubestemt tid.

Det skriver Bloomberg.

Med den lukning er over 10 pct. af landets samlede slagtekapacitet af svin nu indstillet på grund af coronavirus.

JBS' anlæg i Worthington beskæftiger omkring 2.000 medarbejdere og slagter omkring 20.000 svin om dagen.

Tidligere på måneden lukkede Smithfield, der er verdens største kødkoncern, midlertidigt to fabrikker, der forarbejder bacon, pølser og skinke.

Nedlukningen skyldes, at ansatte var blevet ramt af coronavirus. De to fabrikker ligger i Cudahy, Wisconsin, og Martin City, Missouri. På sidstnævnte fabrik arbejder mere end 400 ansatte, hvoraf nogle få er blevet testet positiv med coronavirus.

En del af årsagen til nedlukningen er dog, at selskabets slagteri i Sioux Falls blev lukket tidligere på måneden, da over 200 ansatte blev smittet med coronavirus. Slagteriet er et af verdens største og står for 4-5 pct. af de samlede svineslagtninger i USA.

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch