AgriWatch

Amerikanske kødkoncerner lukker fabrikker grundet coronavirus

Coronavirussens hærgen har betydet, at en stribe amerikanske og canadiske kødkoncerner har lukket sine fabrikker i en periode.

JBS' oksekødsfabrik i Greeley er nu lukket. To af de ansatte på fabrikken er døde med coronavirus. | Foto: Jim Urquhart/Reuters/Ritzau Scanpix

Mens de danske slagterier fortsat kører i højt gear har en række nordamerikanske pendanter lukket eller reduceret aktiviteten som følge af coronavirus.

Det skriver Reuters.

Blandt de største lukkede fabrikker er JBS' oksekødsproduktion i Greeley i Colorado, hvor der dagligt slagtes 5400 kreaturer, hvilket svarer til omkring 5 pct. af USA's samlede daglige antal kreaturslagtninger. Fabrikken er lukket frem til 24. april, efter at to medarbejdere er døde med coronavirus.

Samidig har Smithfield, der er verdens største svinekødsproducent, lukket en fabrik i Sioux Falls i South Dakota, som producerer 4-5 pct. af den samlede svinekødsproduktion i USA. Fabrikken er lukket på ubestemt tid.

Også Tyson, Cargill og flere andre selskaber har lukket for deres fabrikker.

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch