Semler Gruppen får redkordsalg i 2019 - Agros regnskab på trapperne

En af Danmarks største bilkoncerner, der desuden råder over forhandlingen af John Deere i Danmark, Semler Gruppen sikrede rekordresultater i 2019. Corona sætter dog en dæmper på fremtidige forventninger.
Foto: PR-foto John Deere
Foto: PR-foto John Deere

I 2019 løftede Semler Gruppen sin omsætning med 11,9 pct. til 15,2 mia. kr. Dermed slår virksomheden salgsrekord.

Det skriver Børsen.

Semler Gruppen har ene forhandling af John Deere i Danmark via sin landbrugsafdeling Semler Agro. Regnskabet for hele koncernen offentliggøres mandag, og overfor AgriWatch bekræfter direktør i Semler Agro, at også landbrugsafdelingens regnskab kommer mandag.

Semler Agro har tidligere meldt ud, at forventningen til 2019 var et underskud i omegnen af 15 til 20 mio. kr. Maskinforretningen omsatte i 2018 for 658 mio. kr, og havde en egenkapital på 23 mio. kr.

Koncernen Semler Gruppens driftsindtjening (ebitda) gik stort frem i 2019 med 27,2 pct. til 865 mio. kr.

Semler er storimportør- og sælger af biler og har agenturet på en stribe mærker såsom VW, Audi og Skoda samt i den mere luksuriøse ende Lamborghini, Porsche og Bentley.

I 2019 stod Semler Gruppen bag salget af mere end hver fjerde nye personbil i Danmark. Helt nøjagtigt havde de sidste år en markedsandel på 27,7 pct. efter et løft på 1,5 procentpoint, skriver Børsen.

Corona har dog fået bilsalget til at falde hurtigt, hvorfor ejerfamilierne i koncernen har reduceret udbyttebetalingen til aktionærerne, efter at regnskabet blev godkendt. Beløbet, der tidligere var forventet udbetalt, på 175 mio. kr. vil derfor stadig fremgå af balancen, selv om det er blevet reduceret til 87,5 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også