AgriWatch

Stemas' salgsdirektør: "Hjallerup-konkurs rammer ikke Weidemann-kunder"

Hjallerup Maskinforretnings konkurs, som var Stemas' underforhandler, skal ikke sprede bekymring hos ejere af maskiner med mærket Weidemann. Stemas står stadig bag alle Weidemann-maskiner, som er blevet solgt i det nordjyske, siger salgsdirektør. Samson Agrolize kommer også kunderne til undsætning.

Foto: Agco / Massey Ferguson / PR

Tidligere kunder, som har købt Weidemann-maskiner, af den nu konkursbegæret Hjallerup Maskinforretning, skal ikke være nervøse for, om der kan hentes hjælp eller rådgivning til maskinerne.

Det siger Robert Kjærsgaard, salgsdirektør i Stemas Maskinsalg A/S, der havde Hjallerup Maskinforretning som underforhandler, i en pressemeddelelse.

"Vi lader ingen med en Weidemann-maskine i stikken. Som importør og forhandler står Stemas Maskinsalg A/S helt og fuldt bag alle Weidemann-maskiner, der er solgt. Også i Nordjylland," siger Robert Kjærsgaard i pressemeddelelsen.

Hjallerup Maskinforretning indgav en konkursbegæring mandag aften. Det sker efter, at Agco opsagde virksomheden som forhandler af mærket Massey Ferguson.

I januar mistede maskinforretningen forhandlingerne af Fendt og Valtra.

Hos Stemas arbejdes der nu på en ny løsning. Dog er kapaciteten stadig til, at man løse salgs- og serviceopgaverne i Nordjylland som på tidligere niveau.

"I forvejen har vi en fast montør med servicevogn i området, og hvis der bliver behov, kan vi supplere med andre enheder fra vores flåde af bemandede servicevogne. Vi har også salgsfolk i nærområdet, så man går heller ikke forgæves, hvis man skal bruge en ny eller brugt Weidemann-maskine," siger Robert Kjærsgaard.

Samson på samme vogn

Samme besked kommer fra Samson Agrolize, som omdirigerer selskabets servicepersonale til det nordjyske område, hvis der skulle være et akut behov i den igangværende gyllesæson.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Med specialuddannede montører rundt omkring i landet hos vore servicepartnere og centralt her i Viborg, vil vi dirigere nødvendige reservedele og sliddele samt kompetent servicepersonale til enhver i det nordjyske område, der måtte have behov," siger adm. direktør i Samson Agrolize, Henrik Kirketerp-Møller i en pressemeddelelse.

Samsons gylleudstyr arbejder netop nu på højtryk ude blandt landbrugsbedrifterne og maskinstationerne.

Mere fra AgriWatch

OECD i voldsom nedjustering af global vækstprognose

Den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation OECD hugger et stort stykke af sine vækstforventninger. Verdensøkonomien forventes nu kun at vokse med 3 pct. i år og 2,25 pct. næste år, og tallene kan godt blive lavere, anføres det. Tidligere var forventningerne oppe på 4,5 og 3,2 pct.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch