Dansk Maskincenter afviser interesse i Hjallerups aktiviteter

Den store jyske Massey Ferguson-forhandler har ingen ambitioner om at gribe depechen efter Hjallerup Maskinforretnings konkurs.
Foto: PR-foto
Foto: PR-foto

Dansk Maskincenter vil ikke overtage Massey Ferguson-forhandlingen i Nordjylland efter Hjallerup Maskinforretning, der erklærede sig selv konkurs tirsdag.

Det skriver Landbrugsavisen.

"Det er absolut ikke der, hvor vi står lige nu. Vi er selv en ret ny familie, der har fokus på at få skabt endnu mere sammenhæng mellem vores egne afdelinger og forretning. Lige nu kigger vi helt konkret på, hvordan vi kan hjælpe til i nord," siger adm. direktør i Dansk Maskincenter, Charlotte Villum Jensen, til mediet.

Hun fortæller videre, at selskabet vil forsøge at hjælpe landmænd, der nu ikke kan få den sædvanlige service på deres maskiner fra Massey Ferguson.

Dansk Maskincenter er landets største rendyrkede Massey Ferguson-forhandler med 87 ansatte og afdelinger i de jyske byer Toftlund, Jelling, Rimmerhus og Odder.

Ny direktør i fusioneret maskinhandler: "Det er et drømmejob på papiret"

Selskabet blev etableret som en fusion i 2017, da Rimmerhus Maskinforretning og Jelling Maskinforretning slog pjalterne sammen.

I december 2019 præsenterede selskabet sit første årsregnskab i den nye konstellation. Her endte årsresultatet efter skat på 0,6 mio. kr. mod 2,1 mio. kr. på bundlinjen året forinden.

Maskinforhandlers bundlinje tager et dyk efter sammenlægning

Trods tilbagegangen var Henning Lund Andersen, der er medejer af selskabet, tilfreds taget omstændighederne i betragtning.

"Med den indkørselsperiode, som vi har haft, er det et okay resultat. Vi har haft indtjening hele tiden, men vi har også haft mange forventede omkostninger, men som nu er ude af verden," sagde Henning Lund Andersen til AgriWatch og fortsatte:

"Det første resultat på 2,1 mio. kr. var et skøn, da vi lagde firmaerne sammen. Der har ligget et mægtigt stor varelager og en masse maskiner, som vi skulle have et overblik over. I vores andet og seneste år har vi det rigtige resultat."

Den ingeniøruddannede Charlotte Villum Jensen trådte til som adm. direktør i selskabet 1. december 2019.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også