Fransk Agrointelli-konkurrent sætter tal på salget

Franske Naio Technologies, der producerer markrobotter i lighed med danske Agrointelli, er blandt verdens førende i branchen, men selskabet mangler ifølge eget udsagn et endeligt gennembrud.
Foto: Tien Tran/Naio
Foto: Tien Tran/Naio

Der er gang i startup-miljøet omkring udviklingen af markrobotter til landbruget. Blandt de førende er Naio Technologies, som nu sætter tal på salget af de selvkørende markmedarbejdere.

Det skriver Landbrugsavisen.

"Vi startede i 2011, og i 2013 solgte vi vores første lille robot. I 2014 solgte vi syv af slagsen, i 2016 45, og senest i 2019 solgte vi 150 robotter til landbruget," sagde Gaëtan Séverac, medstifter og teknisk direktør i Naio, ifølge Landbrugsavisen på konferencen Smart Farming i Düsseldorf.

I februar skrev AgriWatch, at danske har solgte 15 robotter af selskabets nyeeste model. Ifølge adm. direktør Ole Green er det forhåbningen, at selskabet kan sælge 40-60 robotter af modellen i år, hvilket svarer til en omsætning i omegnen 45-60 mio. kr.

"Vi vil gerne runde 1000 robotter, inden vi fylder 10 år i 2025. Det kommercielle er ved at være der, og det viser sig nu, at der er kunder, der rykker, så vi skal vise, at vi kan være en full-line producentvirksomhed," sagde direktøren til AgriWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også