Sydamerikansk tørke blev gunstigt for maskinfabrik

Fasterholt Maskinfabrik femdoblede deres årsresultat i 2018/19 trods dansk tørke. Det er især en ordre fra Honduras, der har medvirket til det positive resultat.
Foto: Fasterholt / PR
Foto: Fasterholt / PR

Tørken i 2018 gjorde ondt på landbruget i både Danmark og flere andre lande, men for Fasterholt Maskinfabrik, der er specialiseret i maskiner til markvanding, blev det en gunstig forretning.

Pengene strømmede blandt andet ind på grund af mange ordrer fra Honduras i Sydamerika, hvor maskinfabrikken solgte 160 mindre anlæg, skriver Børsen.

Det medvirkede til, at omsætningen steg med 50 pct. på et år, og årsresultatet gik fra 3 mio. kr. til 16. mio kr. i regnskabsåret 2018/19.

Fasterholt Maskinfabrik er en af få virksomheder i Dansk Agroindustri, som ikke oplevede en nedgang i forbindelse med tørken i 2018.

"Det (red. tørken) fik mange landmænd til at planlægge indkøb af vandingsmaskine i 2019 og måske igen i år. Så vi havde travlt i 2019 og får det igen i år. Ordrebogen er fyldt indtil i hvert fald maj," siger Peter Flø Pedersen, adm. direktør i Fasterholt Maskinfabrik, til Børsen.

På et år producerer Fasterholt Maskinfabrik 350 vandingsmaskiner, men i 2019/20 runder produktionen 500.

Producent af vandingsanlæg firedobler driftsresultat efter knastør sommer

Maskinproducent udvider forretningen med tysk salgsselskab 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også