AgriWatch

Spar Nord stævner krakket kornfirmas ledelse og revisor

Kornhandelsselskabet BMG drattede om i januar, og nu bliver ledelsen og revisionsselskabet stævnet af bankforbindelsen.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ledelsen af det konkursramte kornfirma BMG og selskabets revisor Revi-Midt bliver nu stævnet af Spar Nord.

Det skriver Landbrugsavisen.

"Det er korrekt, Revi-Midt er blevet stævnet," siger registreret revisor og partner Michael K. Andreasen fra Revi-Midt til mediet.

Landbruget får nu penge tilbage i konkursbo

Spar Nord bekræfter stævningen, men bankens kommunikationsansvarlige Leif Lind Simonsen oplyser i samme ombæring, at den ikke på nuværende tidspunkt vil uddybe stævningen. Foreløbige opgørelser viser, at især landmænd og Spar Nord har op mod 140 mio. kr. til gode.

Det 14 år gamle kornfirma BMG begærede sig konkurs i januar 2019. Det skete efter, at det kom frem, at direktør og medejer, Jens Møller Lund, var blevet bortvist med øjeblikkelig virkning og politianmeldt. Han er mistænkt for at have foretaget fiktive handler for et betydeligt millionbeløb.

I september skrev Randers Amtsavis, at kreditorerne i konkursboet efter det krakkede kornfirma BMG kan se frem til at modtage 16 mio. kr. Det faldt på plads den 12. september.

Beløbet kommer fra Skat, som kanaliserer pengene tilbage til kreditorerne, hvoraf en del er fra landbrugssektoren, da der var indbetalt for meget i moms. Millionerne blev indbetalt på baggrund af fiktive fakturaer fra handler, der ikke har fundet sted.

Motivet til den angivelige svindel er fortsat ukendt, men den forhenværende direktør har erkendt forholdene.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch