OIE: Afrikansk svinepest udgør risiko for hele Balkan

Der er nu en høj risiko for, at afrikansk svinepest vil sprede sig til hele Balkan-regionen, efter at også Serbien er blevet ramt.
Foto: AP/Ritzau Scanpix
Foto: AP/Ritzau Scanpix

Alarmklokkerne ringer i Balkan-landene, hvor Serbien nu også er blevet ramt af afrikansk svinepest. Dermed er nu en høj risiko for, at sygdommen vil sprede sig til hele Balkan-regionen.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i sin ugentlige publikation 'markedsnyt' med henvisning til verdensorganisationen for dyresundhed OIE.

EU's Kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed Vytenis Andriukaitis deltog i mødet, og han betonede den alvorlige situation.

"Den seneste spredning af virusen i Sydøsteuropa bekræfter en seriøs trussel for de baltiske lande og territorier," siger Vytenis Andriukaitis i en pressemeddelelse.

Prøv AgriWatch gratis i tre uger!

Foruden Andriukaitis deltog landbrugsministrene fra fem Balkan-lande samt en række veterinæreksperter. Kort tid efter mødet annoncerede den kroatiske landbrugsminister en række nye tiltag, der skal beskytte landet mod afrikansk svinepest. Blandt tiltagene er et forbud mod salg af svin fra besætninger, som ikke opfylder krav om smittebeskyttelse.

Nye tal: Svinepest i Danmark vil koste mindst 2 mia kr på en måned

Dansk forsvar mod svinepest står stærkt – ingen ved, om det holder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også