AgriWatch

OIE: Afrikansk svinepest udgør risiko for hele Balkan

Der er nu en høj risiko for, at afrikansk svinepest vil sprede sig til hele Balkan-regionen, efter at også Serbien er blevet ramt.

Foto: AP/Ritzau Scanpix

Alarmklokkerne ringer i Balkan-landene, hvor Serbien nu også er blevet ramt af afrikansk svinepest. Dermed er nu en høj risiko for, at sygdommen vil sprede sig til hele Balkan-regionen.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i sin ugentlige publikation 'markedsnyt' med henvisning til verdensorganisationen for dyresundhed OIE.

EU's Kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed Vytenis Andriukaitis deltog i mødet, og han betonede den alvorlige situation.

"Den seneste spredning af virusen i Sydøsteuropa bekræfter en seriøs trussel for de baltiske lande og territorier," siger Vytenis Andriukaitis i en pressemeddelelse.

Prøv AgriWatch gratis i tre uger!

Foruden Andriukaitis deltog landbrugsministrene fra fem Balkan-lande samt en række veterinæreksperter. Kort tid efter mødet annoncerede den kroatiske landbrugsminister en række nye tiltag, der skal beskytte landet mod afrikansk svinepest. Blandt tiltagene er et forbud mod salg af svin fra besætninger, som ikke opfylder krav om smittebeskyttelse.

Nye tal: Svinepest i Danmark vil koste mindst 2 mia kr på en måned

Dansk forsvar mod svinepest står stærkt – ingen ved, om det holder

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch