Kød- og mejeriproducenter lider store tab på klimaændringer

Industrien for kød- og mejeriproduktion kan tage at føle på verdens klimaforandringer. Ifølge en ny rapport taber industrien store summer deraf. Industrien er stille i forhold til, hvilken rolle de selv spiller for at nedsætte udslippet af drivhusgasser.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Af alle de drivhusgasser, som vi mennesker udleder, står industrien for kød- og mejeriproduktion for 13-18 pct. af udledningen. Det fastslår en rapport lavet af Farm Animal Investment Risk & Return også kendt som Fairr.

Det skriver Bloomberg.

Prøv AgriWatch gratis i tre uger!

Men ifølge rapporten, der tager udgangspunkt i en undersøgelse af 60 virksomheder, har 77 pct. af virksomhederne i industrien ikke offentliggjort information om deres udslip fra driften eller andre områder i værdikæden. Det på trods af, at flere af virksomhederne har oplevet at tabe store summer penge grundet klimaændringerne.

Blandt andet påpeger Bloomberg at især protein-sektoren taber penge grundet flere oversvømmelser og storme. Den australske virksomhed Agriculture Co. Fortalte tidligere i år om at have tabt 72 mio. dollars og mistet 43.000 kvæg grundet oversvømmelser.

Andre virksomheder som den amerikanske æg-producent Cal-Maine og sydafrikanske kyllingeproducent RCL Foods beretter også om volatile ændringer i priserne på foder.

"Opmærksomheden er blot for nyligt steget i forhold til, hvor påvirket denne sektor bliver på tværs af alle miljømæssige og sociale risici," forklarer direktør i Fairr Maria Lettini til Bloomberg.

Nye tal: Svinepest i Danmark vil koste mindst 2 mia kr på en måned 

Forsker: Klimaskader i landbruget vil skabe mangel på mad 

Proteinindhold er tilbage på niveau i årets høst 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også