AgriWatch

Kød- og mejeriproducenter lider store tab på klimaændringer

Industrien for kød- og mejeriproduktion kan tage at føle på verdens klimaforandringer. Ifølge en ny rapport taber industrien store summer deraf. Industrien er stille i forhold til, hvilken rolle de selv spiller for at nedsætte udslippet af drivhusgasser.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Af alle de drivhusgasser, som vi mennesker udleder, står industrien for kød- og mejeriproduktion for 13-18 pct. af udledningen. Det fastslår en rapport lavet af Farm Animal Investment Risk & Return også kendt som Fairr.

Det skriver Bloomberg.

Prøv AgriWatch gratis i tre uger!

Men ifølge rapporten, der tager udgangspunkt i en undersøgelse af 60 virksomheder, har 77 pct. af virksomhederne i industrien ikke offentliggjort information om deres udslip fra driften eller andre områder i værdikæden. Det på trods af, at flere af virksomhederne har oplevet at tabe store summer penge grundet klimaændringerne.

Blandt andet påpeger Bloomberg at især protein-sektoren taber penge grundet flere oversvømmelser og storme. Den australske virksomhed Agriculture Co. Fortalte tidligere i år om at have tabt 72 mio. dollars og mistet 43.000 kvæg grundet oversvømmelser.

Andre virksomheder som den amerikanske æg-producent Cal-Maine og sydafrikanske kyllingeproducent RCL Foods beretter også om volatile ændringer i priserne på foder.

"Opmærksomheden er blot for nyligt steget i forhold til, hvor påvirket denne sektor bliver på tværs af alle miljømæssige og sociale risici," forklarer direktør i Fairr Maria Lettini til Bloomberg.

Nye tal: Svinepest i Danmark vil koste mindst 2 mia kr på en måned 

Forsker: Klimaskader i landbruget vil skabe mangel på mad 

Proteinindhold er tilbage på niveau i årets høst 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch