AgriWatch

Teknologisk Institut rykker landbrugsaktiviteter til Aarhus

En trecifret millioninvestering skal danne rammen for Teknologisk Instituts landbrugsaktiviteter i fremtiden. Det giver mulighed for større maskiner og større mængder biomateriale, siger direktør.

Foto: PR/Teknologisk Insitut

Aarhus bliver fremover hjem for Teknologisk Instituts landbrugsaktiviteter.

Det oplyser instituttet i en pressemeddelelse.

Ifølge Jyllands-Posten er der tale om en trecifret millioninvestering, når instituttet samler de jyske landbrugs- og bioressourceaktiviteter i divisionen Agrotech med pilotproduktionsfaciliteter til foder og fødevarer. Sidstnævnte flyttes fra Sdr. Stenderup ved Kolding til det nye domicil, der består af 12 bygninger på samlet knap 8000 kvadratmeter.

"Etableringen af de nye faciliteter giver perfekte rammer for vores specialisters faglige arbejde, som involverer større maskiner og biomaterialer i større mængder. Samtidig med at den bynære placering giver god adgang til vidensmiljøerne og vores samarbejdspartnere dér," siger Bodil Højland Lorentzen, direktør for Teknologisk Instituts landbrugs- og bioressourceaktiviteter i divisionen Agrotech, i meddelelsen.

Jyllands-Posten skriver, at det i første omgang vil være omkring 50 ingeniører, agronomer, laboranter og teknikere, som forventes at flytte ind i bygningerne i 2024. Det er tegnestuen C.F. Møller Architects, der har tegnet det nye domicil.

Instituttet har hovedsæde i Taastrup og med danske afdelinger på Kongsvang Allé i Aarhus, Skejby, Odense og Sdr. Stenderup.

Mere fra AgriWatch

Politisk flertal afsætter 850 millioner til Power-to-X

Industrien bifalder bred politisk aftale om at afsætte en lille milliard til den danske deltagelse i EU's grønne brintprojekt. Den endelige udvælgelse af projekter ventes inden for uger, hvor et projekt om grøn ammoniak er med i opløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch