Masser af planter i grønne udviklingsprojekter
![Foto: Stine Rasmussen/Ritzau Scanpix](https://photos.watchmedier.dk/watchmedier/resize:fill:3840:0:0/plain/https://photos.watchmedier.dk/Images/article12921422.ece/ALTERNATES/schema-16_9/doc7fgptd2ot3p3714lc9.jpg)
Der er stor interesse for at udvikle ny plantebaseret produktion, og det satte også sit klare aftryk i uddelingerne fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) i 2020.
Her var hele 37 pct. af de støttede projekter planteprojekter, skriver Landbrugsstyrelsen i en meddelelse.
Tema om plantebaserede fødevarer
I alt støttede GUDP-ordningen 47 grønne udviklings- og demonstrationsprojekter med 273 mio. kr, sidste år. GUDP hjalp i 2020 ti planteprojekter i gang med tilsagn på i alt 74,6 mio. kr. i programmets to ordinære ansøgningsrunder.
"Inden for forarbejdning har vi i bestyrelsen prioriteret fire projekter om at udvikle nye plantebaserede fødevareingredienser, der kan supplere eller erstatte kød i kosten og understøtte de nye nationale kostråd. Disse projekter har i alt fået tilsagn om 28,8 mio. kr. og bidrager til udvikling på et område, der nyder stor samfundsmæssig bevågenhed, siger formanden for GUDP's bestyrelse, Mikael Thinghuus.
(Denne artikel er blevet bragt af AgriWatchs søstermedie FødevareWatch.)
Salatproducent spår megapotentiale i planter – men omkostningerne skal ned
Plantefonde og forskning skal have i nyt udspil
"Vi vil i gang nu": Fødevaresektorens aktører vil sætte turbo på plantemad