AgriWatch

Tusindvis af CPR-numre har ligget tilgængeligt på Landbrugsstyrelsens hjemmeside

Flere tusinde CPR-numre har ved en fejl været offentligt tilgængelige på Landbrugsstyrelsens hjemmeside. Sikkerhedsbruddet er meldt til Datatilsynet.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Ved en fejl har 4878 CPR-numre været offentligt tilgængelige på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Numrene lå i et excelark på hjemmesiden og fejlen blev konstateret 26. oktober.

Sikkerhedsbruddet er meldt til Datatilsynet og Landbrugsstyrelsen har fjernet arket. Ifølge styrelsen lå numrende i en bagvedliggende fane, og det fremgik ikke af filen, at der var tale om CPR-numre.

"Vi kan se, at meget få har været inde på den pågældende side i den periode, hvor arket har været tilgængeligt. Derfor vurderer vi, at risikoen for, at CPR-numrene er blevet misbrugt, er lille. Vi ser dog stadig med stor alvor på, at det kan ske, og beklager dybt over for de landbrugere, som er blevet ramt af vores fejl. Vi er gået i gang med at gennemgå vores procedurer, så vi undgår lignende fejl," siger enhedschef i Landbrugsstyrelsen Jesper Loldrup i meddelelsen.

Excelarket lå på hjemmesiden for at hjælpe Landbrugsstyrelsens kunder med et overblik over overdragelse af betalingsrettigheder, oplyser styrelsen.

Styrelse sender halv milliard ud til miljøstalde 

Puljen til minivådområder er næsten fuldt ansøgt 

Merrild revser Landbrugsstyrelsen efter flere it-problemer 

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch