AgriWatch

Haarslev med nyt stort underskud

Den fynske producent af anlæg til behandling af slagteriaffald kom ud af 2019 med et stort underskud, som ifølge økonomidirektøren skyldes it-investeringer og nedlukningen af et tabsgivende forretningsområde. Han ser dog fremgang i kerneforretningen.

Foto: Morten Stricker/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Den fynske industrikoncern Haarslev Industries, der blandt andet laver anlæg til behandling af slagteriaffald, kom ud af 2019 med et stort underskud.

Det skriver Fyens Stiftstidende, der beretter, at årets resultat endte med et underskud på 172 mio. kr.

Økonomidirektør Henrik Kofoed siger til avisen, at en stor del af forklaringen på det markante underskud var et nyt it-system til samlet 64 mio. kr. og lukningen af forretningsområdet, der leverer maskiner til miljøsektoren.

Ifølge økonomidirektøren opnåede Haarslev Industries et overskud på selve driften af de områder, der ikke er ved at blive lukket ned, på 124 mio. kr. mod 57 mio. kr. i 2018.

"Det er dette tal, vi måler os på, og her har vi faktisk haft en flot udvikling, som vi er meget tilfredse med," siger Henrik Kofoed til Fyens Stiftstidende.

Som tidligere beskrevet i AgriWatch står Haarslev midt i en turnaroundproces, som den hollandske direktør Han Defauwes satte i værk, da han blev ansat i slutningen af 2016.

"Vores strategi er ganske simpelt at blive mere profitable. Det tager tid at vende den udvikling, vi har været i, og vi skal blandt andet blive bedre på leveringstiden, hvor vi har været alt for langsomme. Vi har dog to-tre nye produkter på vej og ser, at markedet i højere grad prioriterer bæredygtighed," siger han i september 2019 til AgriWatch.

I 2012 købte den svenske kapitalfond Altor størstedelen af Haarslevs aktieandel.

Haarslev kæmper for genrejsning efter familiestrid

Mere fra AgriWatch

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Prognoserne over udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch