AgriWatch

Festen er forbi: Svinepest, handelskrig og unge forbrugere presser Chr. Hansen

Ingredienskoncernen Chr. Hansen er ramt af modvind på flere markeder. I Kina får stigende fødevarepriser og handelskrig forbrugerne til at spænde livremmen ind. I USA og Europa fravælger især de unge forbrugere mejeriprodukter.

Foto: Lars Krabbe/Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix

Gassen er gået af ballonen hos ingredienskoncernen Chr. Hansen. Selskabet har netop offentliggjort et skuffende kvartalsregnskab og erkender nu, at det bliver umuligt at nå tilbage på tidligere tiders høje vækstrater.

I kvartalsregnskabet er væksten styrtdykket til 1 pct. mod 10 pct. i samme periode året før. Præstationen i det seneste kvartal er af flere årsager ekstraordinært svag, men Chr. Hansens topchef Maurico Graber erkender, at den modvind, der har ramt selskabet, ikke ser ud til at løje af foreløbig.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch