Chr Hansen indgår stor låneaftale

Den Europæiske Investeringsbank har indgået en låneaftale med danske Chr. Hansen på knap 900 mio. kr.
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Chr. Hansen har fået en ny låneaftale med Den Europæiske Investeringsbank på 120 mio. euro, svarende til cirka 900 mio. kr. Pengene skal være med til at styrke udviklingen og forskningen inden for fødevarekulturer og enzymer og sundhed og ernæring.

"Det forventes, at projektet vil føre til nye, innovative produkter til fødevare- og kosttilskudssegmenterne, f.eks. probiotiske løsninger til bevarelse af et godt helbred eller kulturer, der kan forlænge friske produkters holdbarhed," står der i en pressemeddelelse fra Den Europæiske Investeringsbank.

Låneaftalen kommer i forlængelse af en tidligere låneaftale de to parter imellem. I 2015 lånte Den Europæiske Investeringsbank Chr. Hansen 75 mio. euro, svarende til omkring 560 mio. kr.

Masser at bruge pengene til

Finansdirektør i Chr. Hansen, Søren Westh, understreger, at der er masser af projekter, som pengene kan bruges til at fremme.

"Vi ved, at gode bakterier spiller en vigtig rolle ved at holde mennesker, dyr og planter sunde, og at disse venlige mikroorganismer kan bidrage til at løse store udfordringer som f.eks. madspild, antibiotikaresistens og behovet for mere bæredygtige landbrugsmetoder med mindre kemi," lyder det ifølge meddelelsen.

Den Europæiske Investeringsbank ejes af medlemsstaterne og varetager EU’s langfristede långivning.

Sidste år stillede banken omkring 430 mio. euro i lån til danske projekter.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie, FødevareWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også