AgriWatch

Chr Hansen indgår stor låneaftale

Den Europæiske Investeringsbank har indgået en låneaftale med danske Chr. Hansen på knap 900 mio. kr.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Chr. Hansen har fået en ny låneaftale med Den Europæiske Investeringsbank på 120 mio. euro, svarende til cirka 900 mio. kr. Pengene skal være med til at styrke udviklingen og forskningen inden for fødevarekulturer og enzymer og sundhed og ernæring.

"Det forventes, at projektet vil føre til nye, innovative produkter til fødevare- og kosttilskudssegmenterne, f.eks. probiotiske løsninger til bevarelse af et godt helbred eller kulturer, der kan forlænge friske produkters holdbarhed," står der i en pressemeddelelse fra Den Europæiske Investeringsbank.

Låneaftalen kommer i forlængelse af en tidligere låneaftale de to parter imellem. I 2015 lånte Den Europæiske Investeringsbank Chr. Hansen 75 mio. euro, svarende til omkring 560 mio. kr.

Masser at bruge pengene til

Finansdirektør i Chr. Hansen, Søren Westh, understreger, at der er masser af projekter, som pengene kan bruges til at fremme.

"Vi ved, at gode bakterier spiller en vigtig rolle ved at holde mennesker, dyr og planter sunde, og at disse venlige mikroorganismer kan bidrage til at løse store udfordringer som f.eks. madspild, antibiotikaresistens og behovet for mere bæredygtige landbrugsmetoder med mindre kemi," lyder det ifølge meddelelsen.

Den Europæiske Investeringsbank ejes af medlemsstaterne og varetager EU’s langfristede långivning.

Sidste år stillede banken omkring 430 mio. euro i lån til danske projekter.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie, FødevareWatch.

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch