Greenwashing-klage mod Danish Crown risikerer forældelse

Klagen over Danish Crowns ”Klimakontrolleret Gris”-kampagne risikerer forældelse på grund af lang sagsbehandlingstid hos Fødevarestyrelsen.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Klagen over Danish Crowns reklamekampagne ” Klimakontrolleret Gris”, der blev indgivet af Greenpeace i juni 2021, risikerer nu at blive forældet, så slagteriet slipper for en eventuel tiltale.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Fødevarestyrelsen, der på grund af særlovgivning for fødevarer overtog greenwashing-klagen fra Forbrugerombudsmanden, kan nemlig ikke garantere, at sagen er behandlet, inden tidsfristen udløber.

Klagesag om Danish Crown rykkes til Fødevarestyrelsen: Klager ærgrer sig

Klagen bliver strafferetligt forældet, hvis ikke den afsluttes inden for to år. Dermed kan der ikke rejses tiltale mod slagteriet efter juni 2023, selv hvis det vurderes, at Danish Crown har overtrådt reglerne. Fødevarestyren vil dog kunne udstede en bøde på 10.000 kr.

”Det er meget rystende, at myndighederne i Fødevarestyrelsen ikke tager det mere seriøst, og vi ser det som en direkte trussel for den grønne omstilling. Med de her lange sagsbehandlingstider bliver det jo en gratis omgang at greenwashe,” siger Kristine Modvig Clement, der er kampagneleder for landbrug og skov i Greenpeace.

Kontorchef hos Fødevarestyrelsen Henrik Dammand Nielsen skriver i en mail til Børsen, at Fødevarestyrelsen forventer at have færdiggjort sagen i første halvdel af 2023, men at han ikke kan garantere det, da behandlingen er tung.

Klagen affødte også en civil retssag, som Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen har lagt an mod Danish Crown. Det står endnu ikke klart, hvornår den skal for retten.

Klimaorganisationer kritiserer Danish Crown: ”Vi frygter amerikanske tilstande”

Greenpeace: Aldi dropper også klimamærke fra Danish Crown

Klager om greenwashing strander hos Fødevarestyrelsen

Danish Crown i stormvejr: Dagligvarekæder dropper omdiskuteret klimamærkeForbrugerrådet Tænk træder ind i klimaretssag mod Danish Crown

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også