AgriWatch

Danish Crown går i en bue uden om konkurrenters cellekøds-opkøb

Mens konkurrenterne på den globale scene på forskellig vis rykker tættere på produktionen af kødalternativer, holder Danish Crown-topchef Jais Valeur sig i ro. "Det er uden for det scope, som vi har i Danish Crown," siger han.

Danish Crown har flere plantebaserede kødalternativer i sortiment, men der er meget langt til investeringer i laboratorie- og cellekød, siger topchef Jais Valeur. | Foto: Klaus Gottfredsen / Ritzau Scanpix

Kødmastodonten JBS fra Brasilien med mere end 250.000 ansatte, 70 brands, og som alene i tredje kvartal omsatte for næsten 110 mia. kr., har udover sit traditionelle fokus på svine- og oksekød vist stor interesse for produktionen af kødalternativer.

JBS entrede det plantebaserede marked i 2019, og har det nu som en central del af virksomhedens vækststrategi. Tidligere i år købte koncernen hollandske Vivera, der producerer plantebaserede fødevarer, for 2,54 mia. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch