AgriWatch

Formand har afvist bud på Kopenhagen Fur

Købere har været klar til at overtage dele af det danske pelsselskab. Men skal staten overtage, skal den have hele selskabet.

Foto: PR Kopenhagen Fur

Kopenhagen Fur har måttet takke nej til interesserede købere, der har villet overtage dele af det verdenskendte selskabs brands eller aktiviteter.

Imidlertid har selskabet måttet takke nej, forklarer Tage Pedersen, formand for Kopenhagen Fur.

"Der har stået nogen, der har givet bud på nogle dele. Men vi har desværre måttet sige nej. Vi kan ikke sælge dele fra," forklarer formanden her et år efter, at ordren til at aflive alle danske mink blev givet fra regeringen.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

"Det er det, der er så specielt. Vi må ikke sælge delelementer af virksomheden, for staten skal overtage en fuldt funktionsdygtig virksomhed, som en samlet pakke. Så det hele er låst, indtil vi er blevet takseret. Vi må håbe, at staten som køber er bedre end de tilbud, vi har fået."

Kopenhagen Fur er de danske minkavleres fælles interesse - og salgsorganisation. Op til nedlukningen af erhvervet omsatte selskabet årligt for over 5 mia. kr. Centralt var de årlige auktioner, hvor minkbranchens hundredvis af handelsfolk ikom flyvende ind fra hele verden for at handle over 24 mio. skind årligt.

Gætter på dato for overtagelse

Uvisheden for Tage Pedersen og minkbranchen generelt har været til at føle på det seneste år. Netop nu afventer formanden fortsat en endelig afklaring på, hvordan ekspropriationerne skal foregå, for hele lovgrundlaget for dette er stadig kun under udarbejdelse.

Fast ligger dog, at Kopenhagen Fur står forrest i køen til at blive eksproprieret og takseret, når dette arbejde går i gang.

"Vi står først i køen. Det giver god mening, fordi Kopenhagen Fur er ejet af alle minkavlere, og de enkelte minkfarme kan ikke færdigbehandles og afsluttes fuldstændig, før man har udbetalt erstatningen fra Kopenhagen Fur," forklarer han.

Tage Pedersen forventer, at der vil komme en afklaring på andelsselskabet først i det nye år.  Dette afleder dog så nye spørgsmål - for Kopenhagen Fur har fortsat en række skind liggende på lager, der skal sælges på auktioner, sat til at foregå i Glostrups bygninger, opført netop til det formål.

"Vi må se, om vi kan blive enige med den nye ejer om en lejeaftale, indtil vi er færdige. Der er ingen, der kan fortælle mig, hvordan det skal foregå, og vi ved ikke, hivlket tidspunkt staten vil overtage bygningen.

"Det er forholdsvis usikkert", slutter han.

Mere fra AgriWatch

Statsministeren udskriver valg

Tirsdag den 1. november skal danskerne til valg, fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch