AgriWatch

Arla fremskynder klimadelmål for økologiske andelshavere

Arlas økologiske andelshavere skal nå delmålet mod klimaneutralitet to år tidligere end først udmeldt. Meldingen fra mejerikoncernen kommer i forbindelse med en strømlining af den økologiske produktion.

Foto: PR / Arla

Arla har trykket yderligere på speederen på vejen mod klimaneutralitet i 2050.

Mejerikoncernen har offentliggjort en række initiativer, der skal strømline den økologiske mælkeproduktion, hvor vejen mod klimadelmålet i 2030 er blevet rykket to år frem.

Arlas omkring 900 økologiske andelshavere skal således opnå en CO2e-reduktion på 30 pct. inden 2028 i stedet. Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

Accelerationen af klimaambitionen er blot én ud af i alt 11 kriterier, der skal styrke Arlas økologiske position i Europa.

"Ved at bygge på vores økologiske styrker og det store arbejde, vores økologiske landmænd allerede gør, fanger vi nye muligheder for den overordnede fordel ved kategorien. Indførelsen af ​​de nye økologiske kriterier er ikke kun det rigtige at gøre, men markedsdynamikken er sådan, at det præcis er det rigtige tidspunkt," siger Peter Giørtz-Carlsen, chef for Arlas europæiske forretning, i meddelelsen og fortsætter:

"Vi står stærkt på den økologiske dagsorden, der drives af EU's Farm to Fork-strategi, og med dette næste skridt i Arlas økologiske kriterier driver vi den økologiske kategori ind i fremtiden og i en retning, der giver genklang hos økologiske forbrugere og stemmer overens med deres værdier."

Tiltagene vil blive implementeret i 2021/22-sæsonen og er inddelt i kategorierne jordsundhed, biodiversitet, klima samt koen.

Udover at fremskynde delmålet skal køerne ud på græs længere end tidligere. Det minimale antal dage på græs stiger således fra 120 til 150 dage om året.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch