AgriWatch

Udsigten til millioner i biogasstøtte får Arla til at udvide samarbejde med energiselskab

Produktionen af biogas skal stige i Sverige, og landets regering vil poste millioner i området over de kommende år. Udsigterne til mere biogasproduktion får nu Arla til at udvide samarbejdet med energiselskabet Gasum om den fremtidige biogasproduktion.

Foto: PR Arla

Den svenske regerings ambitioner om at udvide produktionen af biogas i landet har fået Arla og det finske statsejede energiselskab Gasum til at udvide samarbejdet. Det skriver Mælkeritidende.dk.

Samarbejdet handler om at sikre adgangen til biogas og gødning, som bruges til at holde 10 Arla-lastbiler kørende – en flåde, som opgraderes med tre yderligere biogaslastbiler i løbet af i 2021.

Hver lastbil kører omkring 250.000 kilometer om året.

Første biogas-tankanlæg åbnet i Ishøj

Arla bestiller yderligere biogaslastbiler: El-drevne er for dyre 

Beregninger fra Arla selv har tidligere vist, at produktionen af biogas alene fra mejerikoncernens leverandører i Sverige vil kunne erstatte omkring 54 millioner liter diesel om året. Eftersom landet nu vil bakke op om biogas, har Arla fundet udvidelsen oplagt.

Den svenske regering vil investere 500-700 mio. svenske kr. om året frem mod 2024 – og potentielt frem til 2040.

"Gennem et samarbejde håber Arla, at mere mejeri kan bidrage til effektive og profitable måder at bruge gødning til produktionen af biogas samtidig med, at tilførslen af flydende biogas til transport stiger," siger Malin Leander, logistikdirektør for Arla i Sverige.

Mere fra AgriWatch

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Prognoserne over udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch