Arla-topchef foreslår grøn el til alle landmænd

Det vil være relativt billigt at få alle andelshavere til at bruge grøn el, og samtidig vil det være nemt at kommunikere til forbrugerne. Det mener Peder Tuborgh, der er adm. direktør i Arla.
Foto: Joachim Ladefoged/ERH
Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Konventionelle andelshavere hos Arla kan muligvis se frem til et krav om at anvende grøn el, som det har været tilfældet for de økologiske kolleger siden 2019.

Det skriver Landbrugsavisen.

Peder Tuborgh, adm. direktør i Arla, fortæller, at en sådan omstilling vil være "meget lidt omkostningsfuldt."

"Jeg nævnte det for repræsentantskabet. Det er noget, som forbrugerne forstår, for de overvejer også, om de skal gå over på grøn el. Det er et godt og konkret eksempel på noget, man kan flette ind i sin markedsføring over for kunder eller forbrugere," siger han til Landbrugsavisen.

Han fremhæver det mulige tiltag som effektivt, fordi det foruden den lille ekstraregning også er nemt at markedsføre over for forbrugerne.

Siden 1. januar 2019 har det været en del af økologernes kontrakt med Arla, at hele producenternes elforbrug skal dækkes af grøn el. Det sker ved, at producenterne tilkøber et grønt el-certifikat fra sin el-leverandør, der dækker 100 pct. af økoproducentens årlige netto elforbrug.

Arlas landmænd i Danmark producerer grøn energi svarende til i gennemsnit 42 pct. af deres strømforbrug ved hjælp af vedvarende energikilder som vindmøller, solceller og biogas. Størstedelen af den grønne energi sælges videre til energiselskaberne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også