Ny bølge af corona i Europa sender svinepriserne i nedadgående retning

Danish Crown sænker prisen på andelshavernes svinekød. Priserne er presset af en unormal lav efterspørgsel på det europæiske marked, der mærker stigende smittetal.
Foto: Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Coronaen er igen i fremgang på det europæiske kontinent, og det kommer Danish Crowns andelshavere til at kunne mærke i den kommende uge.

Slagteriet sænker således svinenoteringen med 40 øre. Det betyder, at prisen for et kg. svinekød er 10,3 kr. Omvendt stiger prisen på søer med 30 øre.

"En ny bølge af coronavirus skyller hen over Europa, og det lægger en dæmper på forbruget. Selv om rigtigt mange holder ferie, så er der slet ikke samme sociale aktivitet som vi normalt kender det," siger Lars Albertsen, global salgsdirektør i Danish Crown og fortsætter:

"Antallet af turister i Sydeuropa er på et lavt niveau, og det jeg hører er, at der er relativ god plads på restauranterne rundt omkring i Europa, så noget tyder på, at dem der er på ferie, ikke går så meget ud at spise, som de normalt ville gøre."

Lars Albertsen beretter samtidig om en stabil eksport til Japan og det øvrige Asien, mens den kinesiske efterspørgsel er på et jævnt niveau ifølge slagterikoncernen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også