Uro på markedet sender svinenotering ned

Eksporten til Kina er gået markant ned i fart, og samtidig er der i Europa større konkurrence fra spanske og hollandske varer. Det medfører en lavere notering til andelshaverne i den kommende uge.
Foto: PR Danish Crown
Foto: PR Danish Crown

Efter en længere periode, hvor priserne er suset op ad bakke, går det nu den anden vej for de danke producenter af slagtesvin.

I uge 26 betaler Danish Crown sine andelshavere 11,1 kr. pr. kilo, hvilket er 20 øre mindre end i denne uge.

"Det er dynamikken i markedet, der laver en u-vending lige nu. Efter en lang periode, hvor efterspørgslen fra Kina har drevet markedet, så sker der nu en bevægelse mod et større og bredere salg i Europa. Vi møder langt flere spanske og hollandske varer i markedet nu end for bare et par uger siden, og et så pludselig og omfattende skifte skaber altid uro," udtaler Lars Albertsen, global salgsdirektør i Danish Crown Pork, i en markedsberetning.

Andelsselskabet skriver, at det lige nu er en relativt lav kapacitet til udbening af delstykkerne, hvilket pres på priserne på især forender og skinke. Omvendt er efterspørgslen på bove, nakker og småkød til pølseproduktion mere stabil.

Selvom eksporten til Kina er reduceret markant i fart, er det stadig her, koncernen retter et særligt blik.

"Vi har fuld fokus på at holde vores eksport ud af Europa på et højt niveau, for forbruget i Europa er fortsat lavt som en konsekvens af covid-19. Der er mange lande, der slet ikke er oppe i samme gear, som vi er i Danmark, og det holder aktiviteten nede," siger Lars Albertsen.

Noteringen for søer er forbliver uændret på 6,7 kr. pr kilo, som er langt fra kritisk lave notering på 4,3 kr. pr. kilo, som blev betalt fra uge 4 til 7 i år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også