AgriWatch

Svinenotering får stort slag af stigende udbud

En opbremsning af eksporten til Kina og en lav aktivitet i Europa giver hårde slag på noteringen til Danish Crowns svineproducenter.

Foto: Peter Hove Olesen

Danish Crowns svinenotering får et gok i nødden i den kommende uge.

Kødkoncernen nedjusterer således noteringen pr. kg. svinekød med 60 øre. Noteringen for søer falder ligeledes med 40 øre.

Prisen pr. kg. svinekød bliver derfor 11,3 kr. i næste uge.

Slaget kommer efter uger med næsten lutter opjusteringer, men nu har priserne sat sig meget hurtigt og med voldsom kraft, selvom overudbuddet ikke er så stort, siger Danish Crowns globale salgsdirektør.

"Gennem hele foråret er der blevet lagt arm i markedet. Alle aktører i Europa har opereret med en meget kort horisont, fordi der har været enorm usikkerhed om, hvordan efterspørgslen ville blive hen over sommeren," siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Kinas svineproduktion er ved at nærme sig fordums styrke, og det har fået den europæiske eksport af svinekød til at falde drastisk og skabt et overudbud.

Noteringen i Kina er mere end halveret siden nytår grundet opskaleringen.

"Det, vi hører fra Kina, er, at mange landmænd vælger at slagte grisene tidligt, fordi de frygter at blive ramt af afrikansk svinepest. Hvis det er rigtigt, så vil der komme et hul i markedet senere på året, men lige nu er vi glade for, at vi ikke har satset ensidigt på Kina. Vi har en god ordrebog til blandt andet Japan og Australien, og det kommer os til gode nu," siger Lars Albertsen. 

Mere fra AgriWatch

Topdanmark: Ekstremt vejr øger efterspørgsel på forsikringer

Vejrfænomener har i år ramt globalt og sat øget fokus på klimaforandringernes betydning - ikke mindst for landbruget. Herhjemme forventer det største forsikringsselskab inden for landbrug, at efterspørgslen på afgrødeforsikringer vil stige omkring 20 pct. årligt.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch