Gør alvor af trussel: Organisationer sagsøger Danish Crown

Danish Crown er blevet stævnet af tre organisationer for vildledning af forbrugere i markedsføringen af "klimakontrolleret gris".
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Det indledende skridt til en retssag mod Danish Crown omkring sin markedsføring af "klimakontrolleret gris" er blevet taget.

Således har Dansk Vegetarisk Forening, Den Grønne Studenterbevægelse og Klimabevægelsen sagsøgt kødkoncernen fredag. Det skriver Dansk Vegetarisk Forening i en pressemeddelelse.

Klimabevægelsen i Danmark, Den Grønne Studenterbevægelse og Dansk Vegetarisk Forening mener, at betegnelser og slogans som "klimakontrolleret gris" og "Dansk gris er mere klimavenlig, end du tror" er vildledende og overtræder markedsføringsloven.

1000 privatpersoner støtter sagen økonomisk, hvor der på under en uge er blevet rejst over 200.000 kr. og stadig er stigende.

Over for AgriWatch har Danish Crowns kommunikationsdirektør Astrid Gade Nielsen tidligere forsvaret den pågældende markedsføring.

"Vi kan ikke forstå, man kan komme dertil, at man synes, det her er vildledning. Det er vores klare opfattelse, at den her kampagne ikke er i strid med markedsføringsloven. Vi mener tværtimod, at vi med 'klimakontrolleret gris' taler ind i det, at 1600 griseproducenter gør deres for at hjælpe virksomheden i mål med at reducere CO2-aftrykket med 50 pct. inden 2030."

Så I er klar til at tage kampen op i retten?

"Ja, det er vi."

Organisationerne mener, I med ordet klimakontrolleret vildleder forbrugeren til at tænke, at produktet er klimavenligt. Har de en pointe i det?

"Nej, og vi kører ikke med en kampagne, vi ikke tror på. Vi vil gerne folde det her ud og invitere organisationerne til dialog, så de kan høre, hvad der ligger bag det her. Landmændene arbejder med mål og lægger en plan, de forfølger, hvilket gør, at vi kan sige klimakontrolleret gris."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også