Arla investerer tocifret millionbeløb i vestjysk mejeri

Det vestjyske Arla-mejeri Troldhede skal udvides for et tocifret millionbeløb. Udvidelsen skal imødekomme en stigende japansk efterspørgsel på oste.
Troldhede Mejeri er ikke det eneste Arla-mejeri med en Castello-produktion, da Gjesing Mejeri også producerer osten. | Foto: Joachim Ladefoged/JPA
Troldhede Mejeri er ikke det eneste Arla-mejeri med en Castello-produktion, da Gjesing Mejeri også producerer osten. | Foto: Joachim Ladefoged/JPA

Japanerne køber flere og flere danske oste fra Arla, og det får nu mejerikoncernen til at investere millioner i det vestjyske mejeri Troldhede.

Arla udvider således mejeriet for 50 mio. kr., skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Japanernes lyst til ostene Castello og Camembert har været stigende i flere år, og mejeriet skal nu sørge for, at de langtidsholdbare oste kan holde sig friske.

De 50 mio. kr. skal bruges til to nye modningslagre, nyt drænrum, nyt osteriudstyr og bedre personaleforhold.

Morten Rønberg, der er kategoridirektør for ost i Arla Foods, er begejstret for den stigende efterspørgsel og håber selvsagt, at kurven fortsætter op.

"Japanerne har et milliardmarked i euro for ost, hvilket nok er overraskende for mange. Men de har høj levestandard og vil gerne betale en god pris for et godt produkt. Og samtidig er de trendsættere for Sydøstasien. Derfor håber vi på, at begejstringen for ostene vil øges, og at vi vil kunne afsætte endnu flere i løbet af nogle år," siger Morten Rønberg i pressemeddelelsen.

I alt vil mejeriet blive udvidet med 1000 kvadratmeter og forventes at stå færdigt i 2023. Seneste investerede Arla 100 mio. kr. i mejeriet i 2018, der fordoblede produktionen.

Troldhede Mejeri har 140 ansatte, som hvert år producerer 7000 ton ost. Ostene bliver derefter eksporteret til 107 lande.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også