AgriWatch

Arla fortsætter med at hæve mælkeprisen

For fjerde måned i træk hæver Arla mælkeprisen for både konventionel og økologisk mælk. Prisen er på sit højeste i flere år.

Foto: Carsten Andreasen/ERH

2021 har næsten bestået af lutter opsving, når det kommer til Arlas mælkepris.

For fjerde måned i træk hæver mejerikoncernen således sin mælkepris, når det kommer til andelshavernes konventionelle og økologiske mælk.

Arla hæver mælkeprisen med 3,7 øre pr. kg. mælk. Det betyder, at Arlas acontopris for 1 kg. konventionel mælk ligger på 274,7 øre.

Prisstigningen betyder også, at Arla betaler 335,3 øre pr. kg. økologisk mælk.

"Markedspriserne på råvarer har generelt været relativt stabile i april. Efterspørgslen på pulver har været stærk med stigende priser, mens smør- og ostepriserne er faldet. Den samlede mængde indvejet mælk i Europa har været lavere end sidste år; dog ses der en lille stigning i marts/april," står der i den udsendte meddelelse.

I sin markedsberetning skriver Arla, at indvejningen af mælk inden for EU's grænser er lav sammenlignet med året forinden.

For maj blev mælkeprisen hævet med 11,2 øre pr. kg.

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch