AgriWatch

Danish Crowns tyske slagtninger faldt i 2020

Andelskoncernen tabte terræn på det tyske marked i 2020, når det kommer til slagtninger. Faldet var højere end gennemsnittet, men slagteriselskabet fastholder alligevel sin position på ranglisten.

Foto: Janus Engel

I 2020 røg der færre svin gennem Danish Crowns tyske forretning end året forinden.

Det var også tilfældet for de resterende tyske svineslagterier, hvor antallet af slagtninger i Tyskland faldt med 3,5 pct.

Danish Crown slagtede 3,1 mio. svin i 2020, hvorimod antallet lød på 3,3 mio. svin i 2019. Det er et fald på 6,6 pct. og er det procentvise største fald blandt de ti største slagterier i Tyskland.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i sit markedsnyt.

Det placerer det danske andelsselskab på en fjerdeplads over de største tyske slagterier, hvor Tönnies stadig ligger suverænt i toppen.

Tönnies slagtede i alt 16,3 mio. svin i 2020 - et fald på 2,4 pct. sammenlignet med året forinden.

Selvom antallet af slagtninger i Tyskland faldt, var der også slagterier som øgede sin andel. Slagteriet Steinemann var højdespringeren med en vækst på 10,7 pct., som slagtede 1,35 mio. svin i 2020.

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch