AgriWatch

Shippingselskab: Kornhavne bliver færre og større

Ifølge et shippingselskab tyder alt på, at der bliver færre og større kornhavne herhjemme.

Foto: DLG / PR

Der er blevet investeret i at modernisere og optimere flere danske kornhavne.

Blandt andet har landets største grovvareselskab, DLG,  investeret i havnen i Masnedø ved Vordingborg, hvor DLGs lagerkapacitet blev øget fra 40.000 tons til i alt 150.000 tons ved en udvidelse i 2019.

Det har fået andre havne herunder Kalundborg til at investere, så skibe med afgrøder fortsat kan anløbe. Men udviklingen går mod færre kornhavne, skriver Søfart.

"Kornhavnene bliver færre og større. Vi driver en af Danmarks store kornterminaler her i Kalundborg, jo større skibe, der kan komme ind til havnene, jo større marked kan du servicere. På den måde bliver korneksporten samlet i de havne, der kan tage store skibe ind," siger Gustav Jakobsen, adm. direktør i Schultz Shipping, som har samarbejdet med DLG om udvidelsen ved Vordingborg, til Søfart.

Sammen med Vordingborg Kommune har DLG i samarbejde med handelsselskabet Copenhagen Merchants investeret 300 mio. kr. i havnefaciliteter ved Masnesdø.

Prisen på eksportafgrøder er braget i vejret

Overgaard Gods plukker tidligere DLG-sælger 

Overgaards Gods har vendt underskud: "Det er lykkedes os at styrke fokus på vores omkostninger" 

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch