AgriWatch

Arla bakker op om britisk udsættelse: "Kan forberede sig bedre"

Overgangsperioden for en række brexit-regler er blevet udskudt i et halvår fra britisk side. Det har vakt utilfredshed i Bruxelles, men beslutningen får opbakning fra Arla.

Foto: PR / Arla

En udskydelse af overgangen af flere brexit-regler har vakt vrede i EU, men hos Arla bakkes der op om briternes beslutning.

Til Børsen siger Arlas koncerndirektør Peter Giørtz Karlsen i en skriftligtig kommentar, at han "ser positivt" på udsættelsen, og det giver mulighed for at "forberede sig endnu bedre."

De nye regler, der omfatter fødevarekontrol skulle have været trådt i kraft 1. april og 1. juli, men er nu udsat til oktober og januar.

Beslutningen blev taget af briterne, men EU-Kommissionen var ikke tilfreds og har derfor åbnet en sag mod Storbritannien for aftalebrud.

Til Børsen giver andre virksomheder også sin opbakning til briternes beslutning som blandt andet rederiet DFDS.

Som AgriWatch tidligere har beskrevet er det blandt andet kravet om eksportcertifikater på europæiske slagteri- og mejerivarer, der skal ind i Storbritannien, som er blevet sparket længere hen i 2021.

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch