AgriWatch

Danish Crown kommer med løsning på forbud mod kalveaflivning

Med udsigten til et stop for aflivningen af kalve ved fødslen vil Danish Crown skabe et marked for de mindst 15.000 ekstra kreaturer om året.

Foto: PR

Som et resultat af en ny lov om et fuldt stop af aflivningen af nyfødte kalve fra 2022, vil der komme mindst 15.000 ekstra kalve om året.

Danish Crown kommer nu med et initiativ, der kan være en løsning på problemstillingen, som mælkeproducenterne ellers ville få om godt et år.

Det skriver andelskoncernen i en pressemeddelelse.

Slagterikoncernen vil lave en kontraktproduktion af 30.000 dyr i tre forskellige koncepter, og producenterne kan derfor få gavn af de ekstra kalve på årsbasis.

"Vi gav os selv den opgave at vende en udfordring til en mulighed. Den ligger i at arbejde endnu mere målrettet med kvalitet og spiseoplevelse, for vejen til forbrugernes opbakning er at levere det, de efterspørger," siger Finn Klostermann, adm. direktør i Danish Crown Beef, i meddelelsen.

Konceptet Dansk Kalv vil blive udvidet med 10.000 kreaturer. Samtidig vil Danish Crown imødegå efterspørgslen på økologisk oksekød, hvor konceptet derved vil få tilført 5000 ekstra kalve.

Derudover skaber oksekødsdivisionen et nyt koncept, der vil sælge kød fra 15.000 kvier i alderen 20-30 måneder.

Med det nye koncept vil der blive opstillet en række krav i form af dyrenes form, fedme og farve. Danish Crown har i denne forbindelse rakt ud til Vikingdanmark for at sammensætte konceptet korrekt, og så det passer til mælkeproducenternes interesser.

Konceptet er endnu ikke klart, men vil tage udgangspunkt i konceptet Dansk Kalv.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch