Arla forventer kinesisk opsving i efterspørgslen

En voksende kinesisk appetit for mejeriprodukter forventes at fortsætte, siger råvaredirektør i Arla.
Foto: Carsten Andreasen/ERH
Foto: Carsten Andreasen/ERH

En stødt stigende efterspørgsel på mejeriprodukter i Kina har været en nøglefaktor for den stigende mælkepris til Arlas andelshavere.

Det fortæller Arlas direktør for råvarehandel Thomas Carstensen til Finans, som forventer, at sulten vil fortsætte med at tage til i fremtiden.

"I januar var Kinas import af mejerivarer 20 pct. højere end for et år siden, og det ventes, at Kina fortsat vil øge importen. Det er vores vurdering, at der er tale om et solidt funderet, efterspørgselsdrevet opsving," siger Thomas Carstensen til mediet.

Direktøren ønsker ikke at spå om fremtidens mælkepriser til andelshaverne, men medgiver, at "det før har set værre ud".

Arla offentliggjorde tirsdag mælkeprisen for april, som bød på stigninger på både den økologiske og konventionelle mælkepris på 11,2 øre.

Kiloprisen for den konventionelle mælk, hvor indsendte data for Klimatjek og GMO-frit foder indgår, lyder på 259,8 øre pr. kg. mælk. For den økologiske mælk er prisen i april 324,4 øre.

En stor del af prisstigningen skyldes, at Arlagården Plus bliver obligatorisk og derved fjernes tillægget på 1 eurocent (7,44 øre). Denne eurocent er blevet tillagt mælkeprisen, så det ikke påvirker acontoprisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også