AgriWatch

Arla hæver mælkepris for anden måned i træk

Både den konventionelle og økologiske mælkepris hos Arla tager et spring op i april. Udviklingen ser ind i en stabil fremtid ifølge andelsselskabet.

Foto: Arla PR-foto

Arlas tusinder andelshavere kan se frem til en højere afregning for sin mælk for anden måned i træk.

Således hæver Arla mælkeprisen hos både de konventionelle og økologiske andelshavere med 11,2 øre pr. kg. mælk.

Derved vil kiloprisen for den konventionelle mælk, hvor indsendte data for Klimatjek og GMO-frit foder indgår, lyde på 259,8 øre pr. kg. mælk. Det er den højeste pris siden december 2018.

Prisen for økologisk mælk med samme krav vil lyde på 320,4 øre. Det er den højeste kilopris siden december 2019, hvor prisen lød på 324,4 øre.

En stor del af prisstigningen skyldes, at Arlagården Plus bliver obligatorisk og derved fjernes tillægget på 1 eurocent (7,44 øre). Denne eurocent er blevet tillagt mælkeprisen, så det ikke påvirker acontoprisen.

Måneden forinden hævede Arla mælkeprisen med 3,7 øre for både den konventionelle og økologiske mælk.

På råvaremarkedet er priserne steget betydeligt over den seneste måned, som i høj grad er drevet af en kinesisk efterspørgsel.

Kombineret med en lavere mælkeproduktion og stigende priser på fløde og smør har indkøbere af ost hævet sine priser for at sikre forsyningen.

Til slut skriver Arla, at fremtidsudsigterne er stabile med mulighed for en positiv udvikling.

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch