AgriWatch

Danish Crown kan ikke følge med efterspørgslen på økologisk oksekød

Friland og Danish Crown Beef har svært ved at få nok økologisk oksekød gennem slagteriet i forhold til efterspørgslen.

Foto: Finn Frandsen

Økologisk kød er i høj kurs, men hos Danish Crown Beef og Friland får man ikke de nødvendige mængder kød ind til at følge med efterspørgslen.

Tillæggene på økologisk kød ligger ellers 1,25 kr. højere end samme periode i de seneste år, men alligevel er det historisk svært at skaffe de rette mængder økologisk oksekød, siger eksportdirektør i Friland i en pressemeddelelse.

"Vi ser en rigtig høj efterspørgsel på økologi i øjeblikket. Det gør sig gældende på både grise- og oksekødet, men særligt på oksekødet er vi meget udfordrede af det lave antal dyr til slagtning," siger Martin Rosenstand Bak Thomsen, der er eksportdirektør hos Friland.

Martin Rosenstand Bak Thomsen fortæller, at det er alle afarter af oksekød lige fra hakkede kød til de dyre udskæringer, som der er mangel på.

Selvom det er bedre at have en for stor efterspørgsel frem for et stort udbud, så kan Friland risikere ikke at kunne levere de mængder kød, som de trofaste kunder efterspørger.

Friland opfordrer derfor de økologiske producenter til at gå besætningerne efter for slagteklare dyr.

"Vi ved, dyrene er derude, men en høj mælkepris gør det attraktivt at holde lidt længere på dyrene. Det kan jeg sagtens forstå, men dyrene skal jo slagtes på et tidspunkt, så hvis vi ser en markant stigning af slagtedyr i sensommeren, risikerer vi, at vores kunder har fundet andre leverandører i mellemtiden, og så står vi pludselig med alt for meget kød," siger han.

I samme ombæring meddeler kødkoncernen, at kreaturnoteringen forbliver uændret i den kommende uge.

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch