AgriWatch

Danish Crown Beef hæver noteringen i flere kategorier

De danske kødkvægsproducenter kan se frem til en højere pris for sine slagtekvæg i et marked, der stadig er todelt ifølge Danish Crown.

Foto: Finn Frandsen

Efter en periode med fald eller stagnation i noteringen, er der nu oprejsning af hente for de danske kødkvægsproducenter.

Således hæver Danish Crown Beef sin notering på køer og kvier over 16 måneder med 50 øre, mens Dansk Kvæg oplever et hop på 25 øre for den kommende uge.

Det skriver slagterikoncernen i en meddelelse.

Ifølge Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef, humper markedet på ét ben, da afsætningskanalerne til restauranter, cafeer og kantiner stadig mangler.

"Så selvom vi har et rigtigt godt samarbejde med den danske detailhandel, hvor vi oplever en god dialog, så har vi et todelt marked, fordi vores kunder i foodservice fortsat bliver holdt i skak af restriktioner," siger Henning Sønnichsen i meddelelsen.

Den seneste ændring i kvægnoteringen var et fald i flere kategorier tilbage i januar.

Her udtalte formand for Danske Slagtekalveproducenter, Rasmus Alstrup, at det så dystert ud for sine medlemmer.

"Vi er i forvejen presset i bund på prisen for spædekalvene. Der er snart ikke mere at give af," siger Rasmus Alstrup.

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch