AgriWatch

Danish Crown Beef hæver noteringen i flere kategorier

De danske kødkvægsproducenter kan se frem til en højere pris for sine slagtekvæg i et marked, der stadig er todelt ifølge Danish Crown.

Foto: Finn Frandsen

Efter en periode med fald eller stagnation i noteringen, er der nu oprejsning af hente for de danske kødkvægsproducenter.

Således hæver Danish Crown Beef sin notering på køer og kvier over 16 måneder med 50 øre, mens Dansk Kvæg oplever et hop på 25 øre for den kommende uge.

Det skriver slagterikoncernen i en meddelelse.

Ifølge Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef, humper markedet på ét ben, da afsætningskanalerne til restauranter, cafeer og kantiner stadig mangler.

"Så selvom vi har et rigtigt godt samarbejde med den danske detailhandel, hvor vi oplever en god dialog, så har vi et todelt marked, fordi vores kunder i foodservice fortsat bliver holdt i skak af restriktioner," siger Henning Sønnichsen i meddelelsen.

Den seneste ændring i kvægnoteringen var et fald i flere kategorier tilbage i januar.

Her udtalte formand for Danske Slagtekalveproducenter, Rasmus Alstrup, at det så dystert ud for sine medlemmer.

"Vi er i forvejen presset i bund på prisen for spædekalvene. Der er snart ikke mere at give af," siger Rasmus Alstrup.

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch