Arla-oprører efter afstemning: "De begynder at vågne op derinde"

Selvom en gruppe Arla-andelshavere ikke fik stemt et forslag om større efterbetaling igennem, mener de, at protesterne virker.
Foto: Jens B'ttner/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Jens B'ttner/AP/Ritzau Scanpix

En gruppe utilfredse andelshavere i Arla tog onsdag til repræsentantskabsmøde med et håb om at få mere end 13 øre pr. kilo i efterbetaling.

De ønskede sig minimum 15 øre pr. kilo mælk i efterbetaling, men tabte afstemningen med tre stemmer. Gruppe af andelshavere, som stod bag forslaget om større efterbetaling, mener dog, at de er blevet hørt.

Det skriver Avisen Danmark.

"Det er mega godt. Afstemningen har aldrig været så tæt før, så vi har virkelig givet genlyd, det er vi ikke i tvivl om. Vi ser det som et tegn på, at de begynder at vågne op derinde og være deres taburet værd," siger 44-årige Lars Jensen, som også er en af medstifterne til den Facebook-gruppe, som AgriWatch tidligere har omtalt.

Gruppen vil have bedre afregning i Arla for andelshaverne.

Arlas bestyrelse foreslog repræsentantskabet at udbetale 13 øre per kilo mælk, hver andelshaver har leveret i 2020 i efterbetaling i stedet for den normale efterbetaling på 7,5 øre per kilo mælk.

Repræsentantskabet godkendte torsdag forslaget, der betyder, at selskabet udbetaler i alt 1,97 mia. kr. i efterbetaling, renter og konsolideret individuel kapital.

Arla-repræsentantskab afviser LDM-spørgsmål

Godkendt: Arla sender knap 2 milliarder til andelshavere

Arla hæver mælkeprisen i marts 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også