AgriWatch

Arla-repræsentantskab afviser LDM-spørgsmål

Arlas repræsentantskabsmedlemmer har stemt for, at Arlas svar til fem repræsentantskabsmedlemmers spørgsmål om prisfastsættelser har været fyldestgørende.

Foto: Arla PR-foto

Arlas svar har været fyldestgørende.

Sådan lyder konklusionen, efter Arlas repræsentantskab torsdag skulle tage stilling til, om Arla har givet fyldestgørende svar til fem repræsentantskabsmedlemmers otte spørgsmål omkring prisfastsættelser. Afgørelsen blev vedtaget med et stort flertal.

Det skriver LDM i en pressemeddelelse på vegne af de fem repræsentantskabsmedlemmer.

Ifølge organisationen lød flere besvarelser med følgende: "Referater fra Board of Directors møder er fortrolige, forretningsfølsomme og forretningskritiske. Referater fra Board of Directors møder kan ikke udleveres."

"Alene denne sætning strider mod vores opfattelse af dansk andelspraksis, hvor indsigt er en rettighed som andelshaverne og i hvert fald repræsentanterne har. Vi mener derfor reelt, at vi ikke er kommet længere i processen, og vi må afvente dommerens vurdering," siger Kjartan Poulsen, formand for LDM, i meddelelsen.

De fem repræsentantskabsmedlemmer har i månedsvis søgt svar på de otte spørgsmål, hvor parten også har bedt retten i Århus om at tage stilling til, hvorvidt Arla har pligt til at svare.

Afgørelsen ved dagens repræsentantskabsmøde ændrer dog ikke ved processen, der foregår juridisk, understreger Kjartan Poulsen over for AgriWatch.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch