AgriWatch

Arla sætter prisskilt på CO2 ved investeringer

Arla har prissat et ton CO2, når der laves investeringsforslag. Investeringer, der reducerer CO2-udledningen, får derved en hurtigere betalingstid, siger topchef.

Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Arla vil gøre grønne investeringer billigere ved at sætte en konkret værdi på pr. ton CO2.

Således har Arla prissat CO2-udledningen til 50 dollar pr. ton, når der laves investeringsforslag, skriver Børsen.

"Det vil sige, at en investering, der reducerer CO2, får en hurtigere tilbagebetalingstid sammenlignet med en investering, der ikke gør," siger adm. direktør i Arla, Peder Tuborgh, til mediet.

Ifølge Peder Tuborgh er målet, at samtlige større investeringer har et direkte udslag på CO2-udledningen, og fokusset på grønne investeringer vil heller ikke påvirke rentabiliteten negativt.

Investeringerne skal være med til, at Arla kan nå sit mål om at blive klimaneutral i 2050, men professor i agroøkonomi på Aarhus Universitet, Jørgen E. Olesen, er dog skeptisk over for, at ambitionen kan blive indfriet.

"Det bliver i hvert fald dyrt. Det kræver virkelig meget teknologisk udvikling og forskning, og så kommer en landbrugsvirksomhed med dyrehold som kvæg aldrig til at gå endeligt i nul. Man bliver nødt til at kompensere for noget af sin udledning et andet sted," siger Jørgen E. Olesen til Børsen.

Mere fra AgriWatch

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede landbrugsvirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch