AgriWatch

Arla udsætter vigtige valg grundet corona

Valget af blandt andet Arlas øverste beslutningsorgan bliver udskudt med et år efter svenske landmænds forslag. De påpeger, at dét at mødes er nødvendigt for den demokratiske proces.

Foto: Arla PR-foto

Et stort flertal i Arlas øverste beslutningsorgan repræsentantskabet stemte mandag for, at valget af Arlas kredsråd, nationale råd, repræsentantskabet og bestyrelsen udskydes grundet corona.

Det skriver Landbrugsavisen, der har fået afgørelsen bekræftet af Arla.

Mediet skriver, at 162 af 187 repræsentanter stemte for at få valgene udsat. 20 stemte imod.

Det var svenske repræsentanter, der stod bag forslaget om at udsætte valgene. De ser det afgørende for demokratiet at mødes rigtigt og ikke online.  

Arla er ejet af tæt på 10.000 landmænd i Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Holland, Belgien og Luxembourg.

Arlas repræsentantskab består af 175 landmænd og 12 medarbejderrepræsentanter. Hvert andet år afholdes der valg, hvor alle landmænd har mulighed for at stemme.

Repræsentantskabet vælger Arlas bestyrelse, som består af 15 landmænd og tre medarbejderrepræsentanter. Derudover har Arlas bestyrelse udpeget to eksterne rådgivere.

Arla vil sælge mejerivarer for milliarder på nettet 

Arla forventer at styrke britisk forretning efter brexit 

Arla-kritikere vil stoppe vækstmaskinen: "Vi kan ikke følge med" 

Mere fra AgriWatch

Officielt: Her er USA's nye landbrugsminister "Mr. Monsanto"

Han sad alle otte år under Barack Obama og er nu kørt i stilling til at gøre det samme for Joe Biden. USA's nye landbrugsminister Tom Vilsack har allerede meldt ud, at han vil følge Bidens fokus på klimaet. Ministeren har dog også nogle kritikpunkter, hvorpå han skal vise sit værd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch