AgriWatch

Brexit kan udløse økonomisk uvejr over Arla

Et hårdt brexit kan sende en ny stor bølge af tab ind over Arla. Især udsigten til kursfald på pund bekymrer selskabets topchef, Peder Tuborgh.

Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Arla Foods er i særklasse det mejeriselskab i verden, der har mest i klemme i de aktuelle brexitforhandlinger. Det får alvorlige økonomiske konsekvenser for mejerigiganten, hvis forhandlingerne, som har ultimativ deadline 31. december, ender i et såkaldt hårdt brexit uden en handelsaftale.

"Vi eksporterer årligt 160.000-170.000 tons mejerivarer til Storbritannien, og et hårdt brexit vil efterlade os med en betydelig toldregning og tabt salg, fordi tolden gør vores varer dyrere. De potentielt største tab i forbindelse med et hårdt brexit kan dog vise sig at komme fra en ny runde af kursfald på britiske pund," vurderer Peder Tuborgh, adm. direktør for Arla.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

EU-politikere vil suspendere CAP-krav

En fortsat krig i Ukraine får nu EU-Parlamentets landbrugsudvalg til at bede om dispensationer på unionens fælles landbrugspolitik. Midlertidige fravigelser kan være måde at imødegå mangel på fødevare, fremgår af internt brev. Meldingen møder dansk opbakning.

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch