Arla-konkurrent vil lukke belgisk ostefacilitet

Hollandske Frieslandcampina vil lukke sit ostemejeri i Belgien ved udgangen af det kommende år. Initiativet kommer i kølvandet på en større nedjustering i medarbejderstanden.
Foto: PR-foto
Foto: PR-foto

Ved udgangen af 2021 vil det hollandske andelsmejeri Frieslandcampina ikke længere have et ostemejeri i den belgiske by Genk.

Det meddeler den hollandske Arla-konkurrent ifølge Dairy Reporter, hvilket betyder at de 211 ansatte skal finde et nyt arbejde.

Faciliteterne i Genk har stået for indpakningen af mejeriets oste, men grundet optimering og bedre synergier skal aktiviteterne nu flyttes til de hollandske byer Wolvega og Leerdam.

Det vil hjælpe Frieslandcampina på vejen mod en reducering af den nuværende overkapacitet og tidligere udmeldte besparelser.

I november meddelte andelsselskabet en fyringsrunde, hvor 1000 ansatte står til at miste sit job. Selskabet har grundet direkte og afledte effekter af coronavirus revurderet dets strategi fra 2018 ved navn 'Our Purpose, Our Plan.'

Udgifterne til restrukturering af virksomheden vil løbe op i omkring 150-175 mio. euro (1,1-1,3 mia. kr.), vurderer Frieslandcampina. De fleste udgifter vil blive indregnet i bundlinjen for 2020.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også