Danish Crown vil investere to milliarder på et år

Danmarks største slagterikoncern vil i det kommende år lave rekordstore investeringer. Det skal blandt andet medføre mere automatisering på slagterierne.
Foto: PR Danish Crown
Foto: PR Danish Crown

Det er nogle store tal, der bliver jongleret med i Danish Crowns investeringsafdeling.

I det kommende år er andelskoncernens samlede investeringsbudget rekordhøje 2 mia. kr. mod 1,6 mia. kr. året forinden. Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Investeringer sker bredt på tværs af koncernens forretningsområder med Danish Crown Pork som den division, hvor de fleste investeringer skal foretages.

Blandt investeringerne er det såkaldte palleteringsområde på Danish Crowns slagteri i Horsens, hvor der skal laves et nyt robotanlæg til et ifølge koncernen stort tocifret millionbeløb.

"Det er helt centralt, at vi investerer målrettet i vores produktionsfaciliteter gennem fortsat automatisering. Det er vejen til at give både arbejdsmiljøet og vores konkurrenceevne et løft, hvilket igen er vejen til at sikre arbejdspladserne. Så selv om det er et enormt stort beløb, vi investerer, så giver det på alle måder mening," siger Jais Valeur, topchef i Danish Crown, i meddelelsen.

Ud over investeringen i udvidelsen af palleteringsanlægget i Horsens vil der ske store investeringer i Blans og Ringsted i det kommende år. I Blans skal omklædnings- og kontorfaciliteterne udvides og moderniseres, mens slagteriet skal have nyt udstyr i opskæringsafdelingen.

I Ringsted bliver der investeret i et anlæg til produktion af et specielt hakkekødsprodukt til det japanske marked. Det betyder dog ikke, at slagteriet skal udvides, da der allerede er plads.

"I Blans har vi over de seneste fem år løbende udvidet medarbejderstaben. Derfor skal vi omklædningsfaciliteterne have et løft. I Ringsted investerer vi i et nyt anlæg, der udelukkende skal producere til japanske kunder. Det giver samtidig 30-40 nye arbejdspladser, fordi vi ud over mandskabet til at betjene anlægget også skal have flere folk i udbeningsafdelingen for at have tilstrækkeligt med råvarer til produktionen," siger Søren F. Eriksen, adm. direktør i Danish Crown Pork.

Danish Crown investerer derudover et trecifret millionbeløb i projekter, der skal bidrage til at forbedre arbejdsmiljøet og nedbringe koncernens klimaaftryk og miljøpåvirkning i bred forstand.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også