AgriWatch

Danish Crown investerer 1,6 milliarder det kommende år

Slagtere i Danish Crown-koncernen kan se frem til mindre manuelt arbejde, når en ny investeringsplan på i alt 1,6 mia. kr. er ført ud i livet. (Opdateret)

Foto: PR / Danish Crown

Andelskoncernen Danish Crown gør klar til at investere massivt i indeværende regnskabsår.

Af en meddelelse fremgår det, at det særligt er de danske fabrikker og slagterier, som kan se frem til at få del i puljen på 1,6 mia. kr. - en pulje, der er "et par hundrede millioner større ende sidste år."

"I vores investeringsplan i Danmark og Polen har vi fokus på at øge automatiseringen på de områder, det giver mening og samtidig er en god økonomisk løsning på sigt. Der kommer hele tiden nye teknologiske muligheder og ved at investere i de bedste af dem, kan vi øge produktiviteten og fleksibiliteten i produktionen," siger Preben Sunke, operationel direktør i Danish Crown, i meddelelsen.

Meldingen kommer få uger efter, Danish Crown fremlagde resultaterne for et 2018/19-regnskabsår, som sluttede markant bedre af, end det begyndte.

Svinekødsdelen i Danish Crown Pork sætter sig på 400 mio. kr. af planen, mens Danish Crown Foods og Sokolow i Polen kan se frem til samlet 900 mio. kr. i nye investeringer. Ifølge Preben Sunke har investeringerne til formål at forbedre de strategiske produktkategorier, som man finder på koncernens slagterier og forædlingsfabrikker.

"Tidligere har fokus i større grad været at se på investeringer per forretningsenhed og per fabrik, men det giver mere værdi, når vi stiller skarpt på særlige indsatsområder på tværs af koncernen, når vi planlægger investeringerne," udtaler han.

En af de største enkeltstående investeringer, der planlægges i Danmark, er på Danish Crown-slagteriet i Horsens, hvor der bliver skudt 60 mio. kr. i første etape, der skal foregå i 2019/20.

"Det er en opgradering med mere automatisering, vi skal lave i pakkeriet i Horsens. Det kan f.eks. være friarmsrobotter, som man kan sætte forskelligt værktøj på. Det vil øge kapaciteten i vores pakkeri, fordi vi med sådan en løsning kan erstatte meget manuelt arbejde med maskiner," siger Per Laursen i meddelelsen.

Det fremgår ikke af meddelelsen, om automatiseringerne også vil medføre afskedigelser.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch