Danish Agro vil erstatte soja med danske ærter i kyllingefoder

En ny foderblanding til kyllinger skal hjælpe både klimaet og landmændenes økonomi.
Foto: PR/Danish Agro
Foto: PR/Danish Agro

Grovvareselskabet Danish Agro erstatter soja i en ny foderblanding i slagtekyllinger med danskproducerede ærter og sænker dermed brugen af soja med mellem 2.000 og 3.000 ton årligt.

Det oplyser andelskoncernen i en pressemeddelelse.

"Produktionen med ærter som råvare i slagtekyllingefoderet blev startet op som et forsøg, men det har vist så gode resultater, at det nu bliver permanent," fortæller markedsdirektør for fjerkræ i Danish Agro, Henrik Schjang Larsen, i meddelelsen.

Ifølge Danish Agro vil omstillingen årligt spare miljøet for cirka 4.500 tons CO2. Det svarer til den samme mængde CO2, som 2.000 personbiler gennemsnitligt udleder på et år.

Samtidig vil det også få en positiv betydning for landmændene, mener Danish Agro.

"Kyllingerne får en bedre mavesundhed, når der anvendes ærter som proteinkilde i foderet. Det har en betydning for strøelsen i stalden, ligesom kyllingerne trives bedre. Ærterne giver desuden en bedre pillekvalitet, så der undgås smuld i foderet. I sidste ende gavner dette landmandens økonomi," siger Henrik Schjang Larsen.

Danmarks importerer årligt import ca. 1,6 millioner ton sojaskrå.

I en rapport fra juni, som forskere fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet har lavet for Miljø- og Fødevareministeriet, kom det frem, at Danmarks import af soja samlet set udleder over 6 millioner ton CO2.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også