AgriWatch

Mogens Jensen håber på mere ambitiøs sojaambition fra L&F

Fødevareministeren synes, landbruget skal have en mere offensiv strategi for import af soja.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Ikke ambitiøst nok.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

Det er fødevareminister Mogens Jensens (S) dom over Landbrug & Fødevarers sojamålsætning. I sidste uge forpligtede organisationen sig på, at al soja, som dansk landbrug importerer til brug i foder, skal verificeret af en tredjepart i senest 2025. Men det er altså ikke hurtigt nok ifølge ministeren.

Det skriver Effektivt Landbrug.

"Jeg håber, at det kan gøres hurtigere end 2025, og det synes jeg, at man skal arbejde på," siger Mogens Jensen til Effektivt Landbrug.

Han fortæller videre, at han håber, at Landbrug & Fødevarer vil gå efter kun at købe certificeret soja og ikke verificeret soja, som lige nu er målsætningen.

Mogens Jensen har tidligere udtalt, at han i løbet af efteråret vil lave en handlingsplan for en forbedret sojaimport i løbet af efteråret.

Danish Crown har en ambition om, at andelsselskabet senest i 2025 vil have sikret, at svinene hos Danish Crowns andelshavere får foder med soja, som kommer fra producenter, der ikke er taget i brug efter ulovlig rydning af Amazonas regnskov.

DLG har meldt ud, at selskabet i 2025 vil have 100 pct. verificeret soja gennem den europæiske brancheorganisation Fefac.

Mere fra AgriWatch

Første skib fra Ukraine afvist af køber

Det første skib, som forlod en ukrainsk havn fyldt med korn, er blevet afvist af sin køber på grund af lang leveringstid. Skibet flyder nu rundt og venter på en ny køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch