Mogens Jensen håber på mere ambitiøs sojaambition fra L&F

Fødevareministeren synes, landbruget skal have en mere offensiv strategi for import af soja.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Ikke ambitiøst nok.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

Det er fødevareminister Mogens Jensens (S) dom over Landbrug & Fødevarers sojamålsætning. I sidste uge forpligtede organisationen sig på, at al soja, som dansk landbrug importerer til brug i foder, skal verificeret af en tredjepart i senest 2025. Men det er altså ikke hurtigt nok ifølge ministeren.

Det skriver Effektivt Landbrug.

"Jeg håber, at det kan gøres hurtigere end 2025, og det synes jeg, at man skal arbejde på," siger Mogens Jensen til Effektivt Landbrug.

Han fortæller videre, at han håber, at Landbrug & Fødevarer vil gå efter kun at købe certificeret soja og ikke verificeret soja, som lige nu er målsætningen.

Mogens Jensen har tidligere udtalt, at han i løbet af efteråret vil lave en handlingsplan for en forbedret sojaimport i løbet af efteråret.

Danish Crown har en ambition om, at andelsselskabet senest i 2025 vil have sikret, at svinene hos Danish Crowns andelshavere får foder med soja, som kommer fra producenter, der ikke er taget i brug efter ulovlig rydning af Amazonas regnskov.

DLG har meldt ud, at selskabet i 2025 vil have 100 pct. verificeret soja gennem den europæiske brancheorganisation Fefac.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter