AgriWatch

Ringsted-slagteri havde problemer med hygiejne under coronaudbrud

Mens Danish Crown kæmpede med coronaudbrud på slagteriet i Ringsted, fandt Statens Serums Institut også problemer med hygiejne.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

I kampens hede for at komme udbrud af coronavirus på Danish Crown-slagteriet i Ringsted, viste der sig også problemer med hygiejne på stedet.

Det skriver Tv2 Øst, der har fået aktindsigt i dokumenter fra Statens Serums Insitut.

Blandt andet blev der fundet blod- og vævsrester på hånddesinfektionsposer, ligesom der var problemer med adskillelse af arbejds- og privat tøj, samt uhygiejniske plastplader mellem arbejdsstationer.

"Da vi nogle dage inde i forløbet kunne se, at smitten ikke kun skete uden for arbejdspladsen, bad vi Statens Serum Instituts specialister i hygiejne komme og gennemgå sikkerheden på slagteriet. Vi har generelt et meget højt hygiejneniveau på grund af reglerne for fødevaresikkerhed. Men de ting, der blev fundet, var vigtige detaljer, der skal være på plads," fortæller pressechef Jens Hansen fra Danish Crown til Tv2 Øst.

Jens Hansen siger også, at Danish Crown tog anbefalingerne til sig, der også er indført på virksomhedens øvrige slagterier herhjemme.

Erhvervsorganisation vil have coronatest fra private aktører til fødevarevirksomheder 

Danish Crown tager ingen chancer og sender syv ansatte hjem efter coronasmittet ansat

Danish Crown har sendt 28 ansatte hjem fra to slagteri

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch